0
Tanegashima adasından fırlatılan G. Kore uydusu H-2A füzesi ile fırlatıldı. Fırlatmadan yarım saat sonra 4 adet uydu yörüngeye yerleşti. Bir tanesi Günye Koreye ait diğer üçü japonya’ya ait uydular bundan böyle başarılı bir şekilde görevlerini yerine getirecekler.

Bu gelişmelerle birlikte Japonya füze fırlatma işinde kendini geliştirmek istiyor. Japonya Uzay İncelem Kurumu tarafından uydular hakkında bilgilendirme açıklamaları da yapıldı. Güney Kore’ye ait olan KOMPSAT-3 için Kore Uzay Araştırmaları tarafından çok amaçlı gözlem için geliştirilmiş bir uydu olduğu söylendi. Japon uydularından Shinzuku okyanus akıntılarını inceleyecek. Diğer iki küçük uydu ise deneysel çalışmalarda Japonlara yardımcı olacak.


Önemli haberlerden bir diğeri ise Japon Uzay İnceleme Kurumunun farklı bir füze üstünde çalıştığı yönünde. Kurum şimdilerde H-2A’nın yerini alacak H-3 füzeleri üstünde çalışıyor. Japonya ileriki zamanlar için ticari füze fırlatma işinde Avrupa ülkeleri ve Rusya gibi lider konuma gelmeyi umuyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top