0

Son zamanların belki en önemli haberlerinden biri bu olsa gerek. Bildiğiniz gibi Android 5.0 dedikodularında Google’ın bu versiyonu sadece kendi telefonlarında kullanacağı söyleniyor. Bu satın alım bunu destekler nitelikte. Ayrıca çok sık duyduğumuz Google’ın kendi telefonlarını üretip hem tablet hem de akıllı telefon pazarına sadece işletim sistemi ile değil kendi telefonu ile de gireceği haberleri de Motorola Mobility'nin satın alınması ile birlikte gerçeğe dönüşmüş durumda.

Uzun zamanda beri süren Motorola Mobilty satın alma çalışmalarında daha önce satın alma onayı ABD ve Avrupa tarafından verilmişti. Son aşama olarak Çin kalmıştı. Çin’de onayı verdi ama bir şart koştu. Çin’in şartına göre Google, Android işletim sistemini diğer telefon üreticilerine 5 yıla kadar ücretsiz kullandıracak.

Google bildiğiniz gibi kendi telefonlarını üretmek için Samsung ile anlaşma yapıyordu. Bu satın alma ile birlikte Google kendi tablet ve akıllı telefonlarını bundan sonra kendisi üretebilecek. Bunun yanında satın almanın en önemli özelliklerinden biri de Motorola’ya ait 17 bin patentin bundan sonra Google’ a ait olması. 

Yorum Gönder

 
tic
Top