0

Facebook dünyanın en büyük sosyal ağı olarak önümüzdeki hafta halka arz edilecek. Bu süreçte Facebook’un değeri tamamen ortaya çıkacak. 100 milyona yakın fiyat biçilen Facebook zaman zaman nasıl para kazandığını, reklam gelirlerinin nasıl elde edildiğini ve işlerin nasıl yürütüldüğünü anlatan paylaşımlar yapmıştı. Yakın zaman önce paylaştığımız yazıda da belirttiğimiz gibi yeni gelir modeli test eden Facebook kullanıcılardan daha çok para kazanmayı amaçlıyor gibi. Peki Facebook sizin üstünüzden kaç para kazanıyor hiç merak ettiniz mi?

Günün sorusu bu herhalde. Çeşitli reklam modelleriyle kullanıcıları zaman zaman rahatsız eden Facebook sizin üstünüzden çeşitli yöntemlerle acaba kaç para kazanıyor. Merak edenler için Do Not Track Plus adlı web tarayıcısı eklentisinin yapımcıları, "Val-You Calculator" adını verdikleri aracı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Val-YouCalculator isimli araç size basit birkaç soru soruyor ve sizin verdiğiniz cevaba göre Facebook’un sizin sayenizde kaç para kazandığını hesaplıyor. Sorulardan bazıları; nerede yaşıyorsun, Facebook’ta kaç arkadaşın var, beğendim butonunu nasıl kullanıyorsun, ne kadar daha Facebook kullanmayı düşünüyorsun sorulardan bazıları.

İnsanların kullanım süreleri ve yaptığı aktivitelere göre Facebook’a kazandırdıkları para yılda 3 dolar ile 91 dolar arasında değişiyor. Hatırlatmakta fayda var bu sadece kullanıcılardan kazandığı para olarak tahmin ediliyor. Rakamların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı elbette ki bilinmiyor. Sizde merak ediyorsanız verdiğimiz adrese bir göz atıp soruları basit bir şekilde cevaplayın…

Yorum Gönder

 
tic
Top