0

Eski Diz Üstü Bilgisayarınızı Hızlandırmak İstiyorsanız Okuyun!

Bu yazıda edineceğiniz bilgiler eski diz üstü bilgisayarınızı hızlandırmanıza yardımcı olacak. Bilgisayar neden yavaşlar? İşletim sisteminiz zaman geçtikçe daha fazla kaynak tüketmeye başlar. Bu nedenlerden bir tanesi. Örnek olarak bir neden daha söyleyeyim. Donanımlarınız eskimiş olabilir. Bunları bir kenara bıraktıktan sonra diz üstü bilgisayarınızı nasıl hızlandıracağınızı konuşalım. 

İlk yapmanız gereken temizlik. Zamanla bilgisayarınızda kir ve tozlar birikir. Donanımlarınızı işgal edercesine her tarafa yayılırlar. Toz dolu bir diz üstü bilgisayar havalandırma işlemini tam anlamıyla yapamaz. Fanlar soğutma işlemini tam göremezse bilgisayar ısınır ve ısınan bilgisayar da yavaşlamaya başlar.
Bilgisayarın hızında Ram önemlidir. Yaptığınız işlemleri yüklediğiniz hafıza. İşte bu hafızayı arttırın ve bilgisayarınız daha hızlı olsun. 

Diz üstü bilgisayarınızın hız kavramı içinde bulunan diğer bir kavram kablosuz bağlantı. Bu bağlantıyı hızlandırın. Kablosuz ağınızı hızlandırmak için bir usb bağdaştırıcı alın. 

SSD kullanarak hızınızı arttırabilirsiniz. Birçok diz üstü bilgisayar., yavaş bir veri aktarım hızına sahip olan 5400RPM'lik sürücülerle geliyor. Mekanik parçalara sahip olmayan SSD disklere yükselterek veri aktarım hızınızı katlamanız mümkün.

Yorum Gönder

 
tic
Top