0

Elektrik Üzerinden İnternet Paylaşımı

Son zamanların en ilginç buluşlarından olsa gerek elektrik tesisatı üzerinden interneti dağıtmak. TP-Link’in yeni icadı TL-WPA281 evinizin her köşesine internetinizi aynı kalitede kullanmanızı sağlıyor. Herkes biliyor ki şu an kullandığımız kablosuz modemler veya benzeri aletler evimizin her yerine aynı bağlantı kalitesini veremiyor. Modemden bir oda ötede internete bağlanmaya çalışıyorsanız işiniz zor, çünkü modemlerin yaydığı sinyaller yetersiz. Bu icat edilen cihaz elektrik tesisatı üzerinden 200 Mbps hızına kadar internetinizi evinizin her odasına yanınızda götürebilirsiniz.

Bu teknoloji sayesinde 300 metre mesafe içindeki  8 ayrı adaptöre 200 Mbps ‘e kadar data transferini sizlere sunuyor. Kısa sürede şifreleme sayesinde güvenli bağlantı imkanı da sağlayan bu teknoloji çok konuşulacağa benziyor. IPTV, set-top box, oyun konsolları, Ağ depolama cihazları, bilgisayarlar, Smart Tv ve diğer network aygıtlarının güvenli bağlantıları hepimizi için oldukça önemli ve bu cihaza güvenli bağlantı konusunda güvenebiliriz.


Hangi Güvenlik Şifreleme Yöntemlerini Kullanıyor?
Cihazda güvenlik en önemli özelliklerden biri. Bu yüzden en güncel kablosuz ağ şifrelemeleri olan WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK kullanıyor. Yapmanız gereken tek şey modemden uzak oda da cihazı prize takmak. Ağa bağlanmak istediğiniz cihazdan prize taktığınız bu cihaza kablosuz şekilde bağlanmak.

Nasıl Kullanıyor?
TL-WPA281KIT iki adet üründen oluşuyor. Bağlantıyı sağlayacak 1 adet TL-WPA281 ve 1 adet modem bağlantısını sağlayacak TL-PA211 adaptör. Modem ilk önce modem veya benzeri bir alete kablo ile bağlanır ardından yakınlardaki bir prize takılır. Akabinde kablosuz bağlantımızı sağlayacak olan cihaz interneti kullanmak istediğimiz odadaki prize takılır. Kurulum ve kullanım bu kadar basit. Cihazın satışlarının Avrupada oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de ilgi giderek artıyormuş. Kullanmak isteyenlerin mutlaka incelemsi gereken bir ürün.

Yorum Gönder

 
tic
Top