0

RAM bellekler açısından bir çağ daha başlıyor. Yakın zaman içinde kullanılabilir olacak DDR4 belleklerin en büyük özelliklerinden biri enerji tasarrufu. Bu durum onların tabletlerde kullanılırsa daha başarılı olur mu sorularını akıllara getiriyor. İlk önce masaüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan DDR4 bellekler sonraki aşamada laptoplara geçecek. Kim bilir daha sonra tabletlerde de çeşitli versiyonlarını görme şansımız olur.

DDR4 belleklerin şu an için kullanılmasındaki tek engel JEDEC’in standartları belirlememiş olması. JEDEC hala DDR4 belleklerin elektronik standartlarını belirliyor ve sonucun bu yaz alınması bekleniyor. Yani en geç önümüzdeki yazın sonunda DDR4 bellekleri bilgisayarlarımızda görebiliriz. Tablet bilgisayarların popülerliğinin artması ile masaüstü ve laptoplara talep azalmasına rağmen bu tür gelişmeler bizi sevindiriyor.


Micron’dan yapılan açıklamaya göre DDR4 belleklerin en büyük özelliklerinden biri enerji tasarrufu olacak. DDR3 bellekler 1.5 volt elektrik tüketirken yeni teknoloji DDR4 bellekler 1.2 volt kadar tüketecek.  2133 MHz bus hızına sahip yeni nesil DDR4 bellekler DDR3 belleklere göre daha hızlı veri transferi yapabilecek. Uygulama performansları ve verilere ulaşma konusunda daha başarılı olacak DDR4 belleklerin saniyede 19.2GB veri transferi gerçekleştirdiği söyleniyor. DDR3 belleklerde bu rakam 16.8GB/s rakamında kalıyor. 

Yorum Gönder

 
tic
Top