0

Google’ın tarayıcısı Chrome çıktığı ilk günden bu yana sürekli kullanıcı kazanarak çıkış gösteriyordu. Mantıklı güncelleştirmeler yapan Google istediğini alacak gibiydi. Chrome kullanıcıların tam olarak ne istediklerini bularak verileri olması gerekenlerle yoğurdu ve ortaya Chrome çıktı.

Her güncellemede bir öncekine göre daha gelişmiş ve hızlı bunun yanında güvenli bir tarayıcı sunan Google bu üçünü bir tarayıcıda topladığı için herkes tarafından beğeni topladı diyebiliriz.


2011’in sonlarında doğru kullanım oranlarında büyük bir atak yaparak en yakın rakibi Mozilla Firefox’u geride bırakan Chrome IE’yi zorlamaya başlamıştı. Elbette kullananlar olabilir ama şunu söylemekte fayda var ki kullanım rahatlığı ve güvenlik açısından Chrome’un yanına bile yaklaşamayacak olan IE’nin bu kadar kullanılmasının tek sebebi Windows işletim sistemiyle entegre olmuş şekilde gelmesi. Zaten bilgisayarınızda hazır bir tarayıcı varken bir çok insan başka tarayıcı kullanmaya gerek duymuyor.

Chrome zaman zaman hafta sonları kullanım oranları açısından IE’yi geride bırakıyordu. Bu durum şimdilerde tam bir liderliğe dönüştü. Statcounter verilerinde göre son bir haftalık zaman dilimine bakacak olursak Chrome %32.76lık kullanım oranı ile IE’yi geride bırakmış görünüyor. IE yine aynı zaman diliminde %31.93’te kalıyor. İstatistiklere bakmak istiyorsanız Statcounter

Yorum Gönder

 
tic
Top