0

Chrome V8 Teknolojisi İle Hızlanacak
Google’ın tarayıcısı Chrome geliştiricileri durmadan çalışıyor. Dünyanın en güvenli ve en hızlı tarayıcısı olan Chrome daha da hızlanacak. Google mühendisleri yeni bir teknolojiyi Chrome üstünde kullanacak ve Chrome’u şimdi olduğundan çok daha hızlı bir tarayıcı haline getirecek.

Chrome için V8 Javascript motoru geliştirilecek ve Chrome’a adapte edilecek. Kazanacağı özellikler sayesinde Chrome daha hızlı çalışacak. Çıktığı ilk günden beri kullanım oranlarında sürekli bir çıkış yakalayan Chrome geçen senenin son çeyreğinde en yakın rakibi Mozilla Firefox’u geride bırakarak ikinci sıraya oturmuştu. Rakamlara göre hala yükselen Chrome kullanım oranları Google’ın cidden kaliteli bir iş çıkarttığını kanıtlar nitelikte.

Geliştirilecek V8 sayesinde Chrome sadece o an ihtiyaç duyulan eklentileri ve fonksiyonları sayfaya yükleyecek. Bu durum Chrome akıllı hale getiriyor diyebiliriz. Geliştiriciler bu özellik sayesinde Chrome’un  javascriptler daha hızlı yüklenebilecek.


Yapılan testler mehendislerin başarılı olduğunu gösteriyor. Bu yeni teknoloji sayesinde Chrome eskisinden %25 daha hızlı çalışıyor. Yapılan açıklamalar yeni V8 teknolojisinin Chrome’daki sorunları algılamada da çok işlevsel olacağının üstünde duruyor. Söylenenlere göre V8 teknolojisi çalışan programı bir Antivirüs gibi sürekli tarıyor, javascriptleri ve döngülerini sürekli kontrol edip geçen zamanı hesaplıyor. Bu durum çıkan sorunların daha hızlı fark edilmesine yardım ediyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top