1

Bing büyük değişim yaşayacak. Dünyanın ileri gelen arama motorlarından olan Bing’te son zamanların en büyük değişikliği yaşanacak. Çok fazla ayrıntı olmamasına rağmen birkaç bilgi internette dolaşmakta. Kullanım oranları Google kadar gelişmiş olmasa da Bing çoğu insan tarafından tercih edilen bir arama motoru. Peki ne gibi değişiklikler bizi bekliyor basit bir şekilde aktarmaya çalışalım.

Yeni Bing için ilk söylenebilecek şey sonuçları üç sütun haline vereceği. En soldaki ilk sütunda algoritmik sonuçlar  yer alacak. Bu sonuçlar kendinize özgü ve diğer sütunlardan bağımsız olacak. Orta sütunda görsel içerikler sunulacak. Bunlar haritalar, resimler ve videolar olarak sıralanabilir. Son sütun olan sağ sütun en büyük yenilikle karşımıza çıkacak.

Sağ sütun Microsoft’un ifadesi ile “ Doğru Biçimde Sosyal Arama “ sonuçlarını içerecek. Sağdaki çubuk genelde sosyal alanla bağlantılı olacak ve insanlar buradaki sonuçlarla sosyal alandan yardım alabilecek.


Tam olarak bilinmemekle birlikte sağ sütunun sosyal danışma bölümü gibi bir yenilik getirmesi düşünülüyor. Bing’in sağ sütunundaki sonuçları sosyal alanda paylaşabileceğimiz gibi arkadaşlarımızın fikirlerini de alabileceğiz. Eğer bu durum değişemeyecek ya da geliştirilmeyecekse şunu sormak gerekir; hangi sosyal ağ?

Bing’in yakında işleve girecek değişikliklerindeki sağ sütun acaba hangi sosyal ağ ile ilişkide olacak. Öyle olmayacaksa bile bu alandaki sonuçlar hangi sosyal ağdan alınacak ya da hangi sosyal ağda paylaşılabilecek? Bildiğiniz gibi Microsoft kendi sosyal ağını oluşturuyor. Bununla birlikte Facebook ile yakın ilişkide kuruyor. Sonuçları elbette değişiklikler yayınlandığında görebileceğiz. İlk değişiklikler Amerikan Bing’te gerçekleşecek. Diğer dillerde ve mobil platformda güncellemeler daha sonra yapılacak.

Yorum Gönder

  1. eski haber okudum ama şimdi söyleyebiliyorum ki ne kadar değiştirirse değiştirsin google a ulaşamayacak gibi yandex kadar bile etkili olamıyor uzun geçmişine rağmen

    YanıtlaSil

 
tic
Top