0

Şu an internette dolaşan çok ilginç bir haber var. Siri’yi bilen bilir. Apple’ın cihazlarında kullandığı sesli yanıt yazılımı. Hatta üzerinde Samsung ile patent davaları falan olan bir yazılım. Siri size telefonu kullanırken yardımcı olmak için var. Son zamanlarda bu teknoloji bir çok telefonda kullanılmaya çalışıyor. Telefonu pratikleştirmek adına oldukça önemli bir yazılım diyebiliriz.

Siri bir soruya öyle bir cevap verdi ki Apple en büyük rakiplerinden birini mi destekliyor diyebilirsiniz. Siri’ye sorulan “ What is the best smartphone ever “ yani en iyi akıllı telefon hangisi sorusuna Siriden Nokia Lumia 900 cevabı geliyor. Apple’ın asistanlık hizmeti Siri neden böyle bir cevap veriyor. Apple buna nasıl göz yumuyor diyenler için işler o kadar basit değil diyoruz. Siri bu cevaı nasıl veriyor onu açıklayalım. Siri soruların cevaplarını farklı bir databaseden alıyor. Wolfram Apha’dan alınan bu cevaplara Apple müdahale edemediği için Siri böyle bir yanıt veriyor.


Wolfram Apha ‘nın topladığı bu cevaplar elbette zamanla değişebilir. Bunu bir anket gibi düşünün. Bu olay gösteriyor ki dünya üstünde bir çok insan Nokia Lumia 900 telefonunun diğerlerine göre üstün olduğunu kabul etmiş. Siriyle birlikte Apple’da bunu kabul etmiş görünüyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top