0
Android işletim sistemi son zamanlarda sık sık zararlı uygulamalardan saldırı almaya başladı. Yine bir Rus sitesinde yayınlanan bir Adobe Flash Player uygulamasının indirilmesi isteniyor. Zararlı uygulama indirildiğinde Android işletim sistemli telefonunuza zarar veriyor.

Android işletim sistemi için üretilen zararlılar sürekli tanıdık isimleri kullanıyor. Daha öncede Angry Birds ve Instagram uygulamalarının isimlerini kullanan zararlılar türemişlerdi. Trend Micro’nun tespitine göre zararlıyı yaymak isteyenler sosyal medyayı kullanarak kullanıcılara ulaşıyor.

Trend Micro uzmanları Androidli cihazlara saldıranın hep aynı kişiler olduğundan şüphe ediyor. Daha öncede zararlı yayınlayan siteler ile son zararlı olan Adobe Flash Player’ı yayınlayan site aynı IP’de barınıyor. Yalnız düşünmeden de edemiyoruz, Android’e zarar vermek isteyen insanlar neden böyle basit hatalar yapıyor?

Alacağınız en büyük güvenlik önlemlerinden biri elbette cihazınızda zararlı tespit uygulamalarını kullanmak. Bunun yanında özellikle ücretsiz uygulamaları indirirken mutlaka Google Play Store’u kullanın. Ayrıca kimin uygulamayı yayınladığında da dikkat edin. 

Yorum Gönder

 
tic
Top